Sire, er zijn geen Nederlanders meer

Ik kocht vanmorgen een boekje van veelschrijver Jeroen Brouwers, getiteld ‘Sire, er zijn geen Belgen meer’. Deze titel ontleende hij aan een uitspraak van de Belgische politicus Jules Destrée, in een brief aan de Belgische koning in 1912. Deze zei “Sire, u regeert over twee volkeren. In België zijn er de Walen en de Vlamingen; er zijn geen Belgen.

De laatste paar dagen heb ik op social media de meest afschuwelijke dingen voorbij zien komen. Dit gebeurde o.a. naar aanleiding van de vondst van een vrachtwagen aan de Oostenrijks-Hongaarse grens, met daarin 71 dode lichamen. Lichamen van mannen, vrouwen en kinderen. Mensen die alles achter hadden gelaten en een oorlog waren ontvlucht op zoek naar vrede en veiligheid, naar een menswaardig bestaan en hoop op een betere toekomst

In Nederland loopt iemand rond die zich politicus mag noemen. Het is een vrij beroep, je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben en als je voldoende mensen ertoe kunt bewegen op jou te stemmen, dan wordt je gekozen, mag je die mensen vertegenwoordigen, mag je jezelf politicus noemen en mag je in die functie (kennelijk) alles zeggen. Benoemen heet dat, en vrijheid van meningsuiting. Je hoeft gelukkig niets op te lossen, God verhoede, maar je hoeft het alleen maar te benoemen. Dat gebeurt dan ook, en hoe!

De mensen die door genoemde politicus worden vertegenwoordigd begeven zich vervolgens niet gehinderd door enig historisch besef of kennis van hun eigen taal op social media en doen daar mee met de politicus. Ze benoemen naar hartenlust, en beroepen zich daarbij telkenmale op de vrijheid van meningsuiting. Dat laatste is belangrijk, omdat het je kennelijk een alibi verschaft, en je erdoor zou worden gevrijwaard van strafvervolging. Dit risico is namelijk bepaald niet ondenkbeeldig, wanneer de vondst van 71 dode vluchtelingen mensen uitspraken ontlokt als ‘het monteren van de uitlaat in de laadruimte is dus de oplossing’ of ‘die gaskamers zijn er nog’ en ‘in de verbrandingsovens ermee’. Verder zijn ‘afmaken’ en steriliseren’ populaire oplossingen om de godsdienstvrijheid aan te pakken, in ieder geval voor één bepaalde religie.

Ook hun eigen volksvertegenwoordiger, de eerdergenoemde politicus, doet een duit in het zakje door schriftelijke kamervragen te stellen. Het hoogtepunt hiervan werd week deze wel gevormd door vraag 5: “bent u bereid alle asielzoekerscentra onmiddellijk te sluiten en de duizenden gelukszoekers desnoods met behulp van het leger uit te zetten? Zo nee, waarom niet”. Om er vervolgens op twitter nog een keer op- en overheen te gaan met de tweet “Zet het leger in, pak ze op en knikker ze het land uit. Allemaal. “.

Let wel; dit gebeurt dus  echt op de dag dat 71 dode lichamen worden gevonden in een vrachtwagen. 71 vluchtelingen, na een barre tocht onder mensonterende omstandigheden gestikt, als haringen in een ton in de laadruimte van een vrachtwagen, door deze politicus gedegradeerd tot gelukszoekers die het land uit moeten worden geknikkerd. Nou, ze hebben het geluk niet gevonden. Alhoewel, hoeveel geluk heb je als je als gelukszoeker tegenwoordig in Nederland terechtkomt …. Zelfs als je hier geboren bent kun je tegenwoordig nog worden uitgezet.

Nu even terug naar de titel. Er zijn geen Nederlanders meer. Dit staat natuurlijk open voor discussie, want er zijn tegenwoordig heel veel mensen die zich tooien in Nederlandse en prinsenvlaggen, de meeuw tot heilig dier hebben verklaard en trots zijn op de superioriteit van het Nederlandsche volk en de bijbehorende cultuur. Dit zijn Nederlanders, compleet verWilderd, en om het hardst roepend om gaskamers, verbrandingsovens en massa deportaties. Dan zijn er de Nederlanders die gebukt gaan onder plaatsvervangende schaamte, die zich schamen voor hun Nederlanderschap, want dit is niet meer het tolerante Nederland waarin wij dachten te wonen, ondanks z’n tekortkomingen en historische fouten. Het ergste is ook nog eens dat de verWildering steeds meer Salonfähig wordt, en je, als je je verbijstering hierover uitspreekt, te horen krijgt dat ‘extreme taal onderhevig is aan inflatie’.

We hebben dus Nederlanders die het recht om zich Nederlander te mogen noemen wat mij betreft hebben verloren door hun mensonterende gedrag en uitspraken, en we hebben Nederlanders die nog over enig fatsoen, empathie en intelligentie beschikken, en als het zo moet eigenlijk liever geen Nederlander meer willen zijn. De mensen in deze laatste groep zijn echter ‘linkse landverraders, nationaalsocialisten en dus de echte nazi’s, en zéker geen echte (zuivere) Nederlanders. Zijn er daardoor dan geen Nederlanders meer? Natuurlijk wel, maar ik had een kapstokje nodig om mijn frustratie, mijn verontwaardiging, mijn plaatsvervangende schaamte en mijn zaklamp aan op te hangen. Die zaklamp is nodig, want het wordt steeds donkerder om ons heen.

Leave a comment